Η κόκκινη φακή είναι γνωστή και με την ονομασία «φακή της Αιγύπτου». Η γεύση της είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής και είναι πιο γλυκιά. Η κόκκινη φακή είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινης φακής, δηλαδή περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού, περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου ενός ατόμου. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την μαγειρέψουμε, είναι κυρίως βραστή ως σούπα, αλλά και σε διάφορες σαλάτες. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να ετοιμαστεί, και έχει την τάση να παίρνει την υφή πουρέ. Εάν έχετε πρόβλημα με τα όσπρια, είναι πολύ πιο εύπεπτη και ελαφριά. |
Διατροφικές Πληροφορίες | ανά Φλιτζάνι |
Θερμίδες | 230 kcal |
Πρωτεΐνη | 17,86g |
Μολυβδαίνιο | 148,5mcg |
Φυλλικό οξύ | 358,38mcg |
Φυτικές ίνες | 15,68 |