2265301198 6906279923, 6994680521 Ιτέα, Άμφισσα
hero image
Facebook

Ρεβύθια

Ρεβύθια  {noPicture}
Cicer arietinum - Ερέβινθος ο κριόμορφος
Η ρεβύθια είναι μονοετές, ποώδες, αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό το οποίο ανήκει στην υποοικογένεια των ψυχανθών. Είναι θάμνος που δύσκολα ξεπερνά τα 60 εκατοστά και καλλιεργείται για τα σπόρια του, τα ρεβίθια, και ως κτηνοτροφή. Έχει την επιστημονική ονομασία Cicer arietinum - Ερέβινθος ο κοινός ή Ερέβινθος ο κριόμορφος, πιστή μετάφραση της λατινικής ονομασίας του είδους, η οποία οφείλεται στο σχήμα του σπόρου του φυτού, που θυμίζει κεφάλι κριαριού.

Το επίκληνης της περιοχής αλλά και τα πλούσια ασβετοχωματα είναι ιδανικά για την καλλιέργεια του ρεβυθιου με αποτέλεσμα να δίνουν βραστερά αλλά και πλούσια σε γεύση Ρεβύθια.
Η ποικιλία που καλλιεργούμε είναι Ρεβύθια χονδρά Μεξικού (Lamacarena) που αποτελούν την πιο εκλεκτή ποικιλία ρεβιθιών με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το μεγάλο μέγεθος και την λεπτή φλούδα αλλά και την υπέροχη νοστιμιά τους. Τα ρεβίθια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης ισάξια με το κρέας το γάλα και την σόγια. Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κρέας στην διατροφή μας.

Ιδανικά, τα ρεβύθια θα πρέπει να μούλιασουν  ολονυχτίς για τουλάχιστον 12 ώρες, σε χλιαρό νερό με ελάχιστο αλάτι, για αυτή η διαδικασία θα χρειαστείς 2 έως 3 φορές περισσότερη ποσότητα νερού. Την επόμενη μέρα μπορούν απλά να βράσουν  σε καθαρό νερό. Δεν χρειάζονται πολύωρο βράσιμο και χυλονουν αρκετά χωρίς να κάνετε κάτι επιπλέον.
 
Διατροφικές Πληροφορίες ανά 100g
Πρωτεΐνη 19g
Θερμίδες 364 kcal
Λιπαρά 6g
- Κορεσμένα λιπαρά 0,6g
Χοληστερόλη 0mg
Νάτριο 24mg
Κάλιο 875mg
Υδατάνθρακες 61g
- Φυτικές ίνες 17g
- Ζάχαρη 11g
   
Πίσω